Fidane të mjedrës, mollës dhe hardhisë së rrushit kanë përfituar 83 fermerë

Komuna e Suharekës, përkatsisht Drejtoria Komunale për Bujqësi, Planifikim, Zhvillim dhe Pylltari për fermerët e interesuar ka shpërndarë fidane të mjedrës, mollës dhe hardhisë së rrushit.

Kështu tashmë janë shpërndar fidane dhe ate 35 fermerë kanë përfituar 20 mijë fidane të mjedrës, 26 fermerë kanë përfituar 88 mijë fidane të hardhisë së rrushit, nga varieteti i tryezës dhe 32 fermerë kanë përfituar 7407 fidane të mollës.

Eksperti i bujqësisë dhe këshilltari në Drejtorinë Komunale për Bujqësi, Planifikim, Zhvillim dhe Pylltari, z. Shaqir Kryeziu ka thënë se të gjithë të interesuarit që kanë aplikuar kanë përfituar fidane dhe shpresoj se të gjithë përfituesit do të kultivojnë mirë këto dhe do të përfitojnë nga kjo punë.

Fidanet janë donacion i Drejtorisë Komunale për Bujqësi, Planifikim, Zhvillim dhe Pylltari dhe kjo nuk është hera e parë që ndihmohen fermerët dhe nuk do të jetë as hera e fundit. Më herët janë shpërndarë fidane të dredhëzës. – Njofton Zyra për Informim në Komunën e Suharekës